dilluns, 5 de gener del 2015

Acreditació de competències informàtiques

A continuació realitzarem un breu comentari de la notícia publicada per Daniel Romani en el diàri ARA el 27 de gener del 2012 i que fa referència a l’acreditació de competències informàtiques per part de la generalitat.
En la notícia, s’explica que l’ACTIC (Acreditació de Competències en Tecnologies de la Informació i la Comunicació) és un certificat que expedeix la generalitat de Catalunya i que serveix per valorar la competències digital.
S’explica també que l’ACTIC té tres nivells i que hi ha diversos centres col·laboradors on es pot realitzar la prova. La publicació d’aquesta notícia ens mostra la importància que han adquirit avui en dia les noves tecnologies i el domini d’aquestes.
A continuació ens centrarem en exposar breument en que consisteixen els diversos nivells de les proves ACTIV. Com informa la generalitat, el nivell bàsic es centra poder conèixer i aplicar les noves tecnologies. El nivell mitjà ja acredita un domini efectiu de les TIC i permet que la persona actui amb efectivitat i de forma autònoma. Finalment el nivell avançat permet que la persona innovi, comparteixi continguts i coneixements i pugui donar suport. En la font citada s’explica també quines són les competències que cal dominar per tal d’obtenir el certificat del nivell que correspongui. [1]

Com podem observar hi ha una clara implicació per part de la generalitat per a que les persones que tinguin habilitats amb les noves tecnologies puguin acreditar-les i d’aquesta manera fer més atractiu el seu CV.
Com a orientadors, és imprescindible ser coneixedors d’aquestes oportunitats ja que de ben segur hi ha un gran nombre de persones que té amplis coneixements amb les noves tecnologies peró que desconeix la possibilitat d’obtenir una certificació oficial.
En definitiva, tot i no estar al nivell dels països del centre i el nord d’Europa en aspectes relacionats amb l’acreditació, cal aplaudir iniciatives com aquesta que permeten “oficialitzar” una sèrie de competències aduquirides problablement al llarg de l’experiència professional.


Material consultat:
Generalitat de Catalunya. (En línia). “Acreditació de Competències en tecnologies de la informació i la comunicació”. [Consultat: 10 de desembre de 2014]. [En línia a:] http://acticweb.gencat.cat/ca/actic_informacio/actic_competencies_i_nivells/index.html
ROMANI, D. (27 de gener de 2012). “L’ACTIC, el certificat que acredita el coneixement de les TIC”. A: Diàri ARA. [Consultat: 10 de desembre de 2014]. [En línia a:] http://www.ara.cat/especials/femtecnologia/LACTIC-certificat-acredita-coneixement-TIC_0_635336603.html



[1] Extret de: http://acticweb.gencat.cat/ca/actic_informacio/actic_competencies_i_nivells/index.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada