dilluns, 5 de gener del 2015

Premis UdG per a treballs de recerca

 E
n aquesta activitat ens centrarem en comentar el reconeixement que és fa per part de la UdG a diferents treballs de recerca de batxillerat. Com s’informa en l’edició digital del diari de Girona, Tretze estudiants han rebut premis per la seva tasca en el treball de recerca de batxillerat.
Tot i que es tracta d’una notícia breu, darrere de la informació que ens dóna s’amaga una necessitat important a l’hora de reconèixer la tasca dels estudiants i preminar-ne l’exel·lència i l’esforç. Centrant-nos en els premis per a estudiants de batxillerat, ens hem trobat que se’n convoquen una gran quantitat tal com es pot observar en la pàgina web de XTEC[1].
Aquests premis s’agrupen en diverses modalitats en funció de la temàtica tractada en els treballs i de l’organisme convocant. L’existència d’aquest reconeixement ens ha de servir per poder motivar als alumnes de batxillerat a realitzar treballs de qualitat i poder demostrar l’assoliment de les competències adquirides.
Com a orientadors, especialment en l’àmbit educatiu cal ser conscients del paper de guia que tenim i la importància que pot tenir per un alumne poder participar d’un premi on es pugui reconèixer el seu esforç ja que en moltes ocasions, des del propi sistema educatiu ens centrem més en penalitzar l’error que en reconèixer l’esforç i l’encert.
Participar de premis, concursos i activitats de reconeixement, ens permetria també abordar aspectes relacionats amb l’autoestima dels infants, punt que en moltes ocasions no es té prou en compte a l’hora d’encomanar tasques als alumnes i/o valorar-ne la seva implicació.
Seria interessant per tant, fomentar la creació de diversos premis (no només per a treballs de recerca) que permetin reconèixer la validesa i l’esforç dels alumnes que hagin realitzat tasques d’alt nivell.
Finalment i per acabar amb aquest breu comentari, caldria exposar que hagués estat enriquidor que en la noticia publicada s’expliques més en profunditat en que consisteix cada treball realitzat i que en pensen els estudiants a qui se’ls ha reconegut la seva tasca.

Material consultat:
Diari de Girona (15 de juliol de 2014). “Premis a treballs de recerca de batxillerat”. [Consultat: 5 de novembre de 2014]. [En línia a:] http://www.diaridegirona.cat/comarques/2013/06/15/premis-treballs-recerca-batxillerat/622015.html
Xarxa telemàtica educativa de Catalunya (XTEC). (En línia). “Premis per als treballs de recerca”. [Consultat: 5 de novembre de 2014]. [En línia a:] http://www.xtec.cat/web/curriculum/batxillerat/treballrecerca/premis
Universitat de Lleida. (En línia). “Premis a treballs de recerca dels estudiants de batxillerat i CFGS”. [Consultat: 6 de novembre de 2014]. [En línia a:] http://www.udl.es/serveis/seu/espai/treballsrecerca.html





[1] http://www.xtec.cat/web/curriculum/batxillerat/treballrecerca/premis

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada